betulart-logo

A Farmtej Kft. TÁMOP projektje keretében, rengeteg receptet kaptunk az egészséges táplálkozás jegyében április hónapban. Ezúton is köszönjük olvasóinknak, és a rendezvényeinken résztvevő munkatársainknak a közreműködésüket. Éljünk egészségesen! – Próbálja ki az ajánlott recepteket!




A forró nyári napokra ajánljuk:

1.    Fagyi helyett: „Kockára vágjuk a sárgadinnyét, majd cukorral és citromlével nyakon öntjük a hűtőbe tesszük és hűtve fogyasztjuk.”

sargadinnye
kép forrása: geribandi.blogspot.com

2.    Görög gyümölcsleves recept:

2 kg görögdinnyehús
1 kg sárgadinnyehús
1 kg egyéb gyümölcs: málna, meggy, egres (most ezekből készült), barack, alma, szőlő, ribizli
1 l 100 %-os narancslé
2,5 dl tejszín
Kb. 1 dl málnaízű szörp

A gyümölcsöket felkockázzuk.
Ráöntjük a narancslét és a tejszínt, összekeverjük.
A málnaízű szörppel tetszőlegesen édesítjük, színezzük.
Behűtve fogyasztjuk!

Egyszerű, és nagyszerű leves:
A kedvenc paradicsomleves receptem:
0,7 l paradicsomlé
3 ek liszt
3 ek olaj
egy kisebb vöröshagyma
víz
betűtészta
3 ek cukor

bors

Elkészítés:

Az olajból és a lisztből rántást készítünk.
Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük.
Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot.
Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát.
Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.

Saláták:

1.    Gyümölcssaláta, a közelgő dinnyeszezonra!
A sárgadinnyét félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsából gömböket formázunk. A kivájt dinnyehéjba töltjük a görögdinnyéből vágott dinnyekockákat és a sárgadinnye golyókat. A dinnyesalátát jól lehűtjük.

2.    Paradicsomsaláta:
1 kg paradicsom
1 lilahagyma
1 tk olívaolaj
1 tk balzsamecet
Az egészséges saláta önálló fogyasztásra is alkalmas, de kipróbálhatjuk egy szelet grillezett csirkemellel is!

paradicsomsalata
kép forrása: www.recept-oldal.hu