betulart-logo

Gazdaságunk a magas színtű, kiváló genetikai képességű tejelő szarvasmarha tenyésztésben komoly  hagyományokkal rendelkezik. Állatállományunk 1090 db fekete holstein fríz fajtájú egyedből áll, melyből tenyész tehén 516 db. A teljes szarvasmarha állomány TBC, Brucella és Leukózis mentes, az IBR mentesítés pedig 5 éve folyamatos.

 

A Holstein Fríz szarvasmarha állomány jellemzője, hogy létszámában a világ legnagyobb tejtermelő populációja, amely a nemzetközi együttműködések keretében megalapozza a folyamatos genetikai előrehaladást, és a fogyasztói igényekhez történő alkalmazkodási lehetőséget, a leggazdaságosabb termelő, nagy hozamú, intenzív fajta, elsősorban fogyasztói tej előállítására alkalmas.

 

A szakosított szarvasmarha telepen az átlagos laktációs termelési szint 8500 kilogramm, 3,9 % - os zsír és 3,2 % - os fehérje tartalom mellett. Ezt a jó minőségű tömegtakarmányokra alapozott, gépesített monodietikus takarmányozással tudjuk elérni.  A tömeg- és szálas takarmányt a Kft. az általa bérelt területeken saját magának termeli meg, melyek betonozott, támfalas rendszerű tárolóterekben kerülnek elhelyezésre.

 

Vállalkozásunk 72,56 hektáron integrált almaültetvényt telepített a 2003 - 2004 években, melyről származó jó minőségű almatermést kedvező piaci feltételekkel értékesítünk.

 

Az állatállomány két telephelyen Kemecsén és Kótajban található. Az elhelyezés zárt, növekvő almos pavilonos rendszerű istállókban történik, melyhez külső betonozott kifutó és takarmányút tartozik. Állattenyésztésünkre a kötetlen tartás jellemző. Az állatállomány fejését  28 állásos DELAVAL HBR körforgó fejéstechnológiájú fejőházban végezzük el. A 2008. évben beüzemelt új generációs fejőházunk LPV típusú vákum előállító rendszerrel HARMONY PLUS típusú fejőkészülékekkel MPC fejéspontvezérlő egységgel és kehely levegő automatával van felszerelve. Az ALPRO telepirányítási rendszer az összes tehén adatait képes rögzíteni és feldolgozni, mely a RISKA telepirányítási rendszerrel kompatibilisen működik. A fejőház engergia- és élőmunka igényét a zsúfoló kapu és az ALPRO rendszer által vezérelt válogatókapu könnyíti meg. Az aktivitás mérési elvén alapuló ivarzás megfigyelő rendszerünk az összes tehén adatait óránként történő adatátvitellel figyeli és az értékeket jelzi az inszeminátor részére.

 

Az általunk termelt tej extra minőségű osztályozásba sorolható. A szigorú állategészségügyi feltételeknek megfelelő állománytól nyert extra minőségű tejet a helyszínen dolgozzuk fel. Az állattenyésztési telep és a Kft. tejüzeme érvényes HACCP tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

A tejüzem napi 10.000 liter tej feldolgozására alkalmas. A „Farmtej” márkanév alatt fogyasztói tej, tejital, túró, tejföl, vaj, iskolatej és kakaóstej kerül gyártásra. A gasztrós termékeink a közületek, iskolák körében nagyon népszerűek. A Kft. tejtermék szállító kisteherautói a megye területén közel 300 boltba juttatják el termékeinket. A „Farmtej” iskolatej, kakaóstejből évente több mint 1.000.000 db kerül legyártásra, melyet az iskolások és óvodások részére juttatunk el. A tejtermékek saját tehénállománytól nyert hazai magyar tej feldolgozásával kerülnek előállításra. Gazdaságunk tejtermelési technológiája biztosítja a „Farmtej” termékek kiváló minőségét.

 

Remélem, hogy jövőben üzleti partnereink, vásárlóink között üdvözölhetjük

 

Dr. Pál Gabriella

Ügyvezető

Farmtej Kft.

 

Munkatársaink

Ügyvezető: dr. Pál Gabriella
farmtej@farmtej.hu
(42) 208 - 586


Jogi képviselet:

dr. Pál Zsuzsanna
ügyvéd
(30) 228-9428
(42) 208-586

 

Műszakvezetők:

(30) 637-6249

 

Értékesítés és szállítás - megrendelés felvétel:

(30) 436-0327

(42) 558- 553

ertekesites@farmtej.hu

iskolatej@farmtej.hu