betulart-logo

Istálló korszerűsítés és bővítés a Farmtej Kft. kemecsei telephelyén

VP2-4.1.1.3-16- Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése

Dátum: 2018. 12. 31.

Összegzés ajánlatok elbírálásáról

Istálló felújítás, bővítés, trágyakezelési technológia és telepi úthálózat fejlesztése valamint napelemes rendszer kivitelezése.

Dátum: 2018. 06. 07.

Bontási jegyzőkönyv

Istálló felújítás, bővítés, trágyakezelési technológia és telepi úthálózat fejlesztése valamint napelemes rendszer kivitelezése.

Dátum: 2018. 05. 10.

Felsőfokú duális képzés a Farmtej Kft.-nél

A Farmtej Kft. 2017-ben csatlakozott a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó  duális képzéshez, melynek célja, hogy a  jövőbeni szakemberek összekapcsolják az elméleti és gyakorlati ismereteket és szakmai tudásuk  maximálisan megfeleljen a mai kor követelményeinek. Az országosan indított újszerű képzési rendszerben az elméleti tudás megszerzése mellett olyan munkatárs fog kikerülni a felsőoktatásból, aki kellő szakmai tapasztalattal, versenyképes tudással lép a munka világába.
Dátum: 2018. 04. 12.

Két újabb bajnok a palettán

A június 12-i fordulóban eldőlt, hogy mely csapatok nyerték az OLD BOYS. I és OLD BOLYS. II osztályban a bajnokságot.

Dátum: 2017. 06. 23.

Tej és kalcium

Az emberi test súlyának 1,5-2%-át a kalcium teszi ki, s ennek 99%-a a csontokban és a fogakban helyezkedik el, 1%-a pedig bekapcsolódik számos anyagcsere folyamatba. A csontrendszer kialakulásában a kalciumnak döntő szerepe van, de nem az egyetlen tényező: fehérjék, D-, C- és K-vitamin, retinol, foszfát, fluorid, réz, mangán, cink, nátrium, kadmium stb. is részt vesznek a csontképzésben.

Dátum: 2016. 03. 09.

Az FM a tejtermékek fogyasztására ösztönöz

A tejtermékek fogyasztására ösztönző kampányt indít a földművelésügyi minisztérium, hogy több magyar tejterméket fogyasszanak a vásárlók. 420 millió forintos kerettel indítanak marketingkampányt, amelynek révén a kormány segítséget kíván nyújtani a hazai tejtermelőknek és - feldolgozóknak

 

Dátum: 2016. 03. 09.

Az erjesztett tejtermékekről

A tej tejsavtermelő baktériumokkal történő erjesztése során a tejcukorból tejsav képződik, ami csökkenti a tej pH-ját, és ez által a patogén mikroorganizmusok szaporodását. A fermentált tejből képződő kefir vagy joghurt számos nép alapvető táplálékát jelenti.

Dátum: 2016. 03. 09.

A magyar tejágazat a tejkvóta uniós kivezetésének nyertese lehet

A magyar tejipar felkészült arra, hogy az új rendszerben működjön azt követően, hogy az Európai Unió április elsejével kivezette a tejkvótát, és várhatóan nyertese lesz a változásoknak - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

Dátum: 2016. 03. 09.

Európai körkép

Április 1-től korlátlanul termelhető tej az EU-ban. 
Három évtized után megszűnik a tejkvótarendszer az Európai Unióban.

Dátum: 2016. 03. 09.

A joghurt remek desszertalap is!

Minden joghurt kitűnő protein-, kalcium- és B2-vitamin-forrás. Ezeken kívül sok vitamint és többfajta ásványi sót is rejt, ugyanakkor viszonylag kevés kalóriát tartalmaz.

Dátum: 2016. 03. 09.

A hazai tejgazdaság – 2014.

2014-ben az európai termelés, illetve az ezt megjelenítő felvásárlás – az előrejelzéseket meghaladó ütemben – növekedett (I-X. hó: CLAL: 4,8%), amely már értékesítési gondokat jelentett, mivel a többlet jelentős részét harmadik piacokon kell elhelyezni.

Dátum: 2016. 03. 09.