betulart-logo

Szükség van a tejfogyasztás népszerűsítésére, ugyanis az elmúlt időszakban évente 2-3 százalékkal csökkent az egy főre jutó tejfogyasztás Magyarországon - közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és

Terméktanács a Tej Világnapja alkalmából.A Farmtej Kft. is csatlakozik a hazai népszerűsítő kampányhoz, hiszen a FARMTEJ néven ismert termékek sok olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ami a magyar fogyasztónak fontos.

Kiemelve néhány a vásárlást megkönnyítő tulajdonságát, a Farmtej termékekről egyaránt elmondható, hogy saját tejből, saját tulajdonban lévő tejfeldolgozó üzembőlkerülnek a boltok polcaira, a családok asztalára, és sok kisdiák fogyaszthatja nap – mint nap az iskolatej program keretében is.

A Tej Terméktanács adatai szerint tavaly Magyarországon egy ember mintegy 155-160 kilogramm tejterméket fogyasztott tejegyenértékben számítva, ezen belül a folyadéktej fogyasztás 67 liter volt. A terméktanács célja, hogy néhány éven belül 200 kilogramm körüli mennyiségre emelkedjen a belföldi tejfogyasztás.


Fogyasszon valódi magyar tejet!
Igyon családja naponta Farmtejet!