betulart-logo

A Farmtej Kft, azt a valódi magyar tejet teszi a fogyasztók asztalára, ami saját gazdaságban, saját állattenyésztő telepen kerül előállításra. Az extra minősítéssel rendelkező, kiváló minőségű tejet, saját tejüzemben dolgozzák fel késztermékké, ami a Farmtej Kft. kereskedelmi partnerein keresztül kerülhet a magyar családok asztalára.

 

Ha szétnézünk a magyar tejpiacon az alábbi tényeket tapasztalhatjuk mind fogyasztóként, mind tejtermelőként, amit a Magyar Tejterméktanács tájékoztatása is leír:

„PIACVÉDELEM

 

Az MgSzH tájékoztatást adott a Tej Terméktanács 2009. őszétől – elsősorban az import termékek beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt – tett bejelentéseinek elbírálásáról.

A bejelentések szinte valamennyi áruházláncot érintik. Az egy év alatt az MgSzH három áruházlánc esetében (Tesco, Auchan, Cora), 20 terméket érintően jogerősen összesen több mint 92 millió Ft bírságot szabott ki beszerzési ár alatti értékesítés miatt. Ebből a legutóbbi az Auchan ellen kiszabott 20,5 M Ft bírság a 119 Ft/doboz áron árusított 1,5 % import UHT tej beszerzési ár alatti értékesítése miatt. A Tesco esetében hasonló bejelentés miatt még folyik az eljárás.

 

 

TEJTERMÉKEK ÁR- ÉS MINŐSÉGELLENŐRZÉSE

 

A kiemelt tejtermékek fogyasztói árának nyomon követése, az esetleges kirívó hibák figyelemmel kísérése az elmúlt hónapban is folytatódott.

A 2010. november havi adatokból kitűnik, hogy a 2,8%- os UHT tej legalacsonyabb fogyasztói ára hasonlóan az előző hónaphoz170-180 Ft körül alakult.

Az import 1,5%-os UHT tejeknél, csakugyan, mint egy hónappal korábban, 140-150 Ft körüli árakkal találkoztunk.

Az import Trappista sajtok legalacsonyabb fogyasztói ára sem változott, novemberben is 1 100-1 200 Ft/kg körül alakult. A hazai gyártók által előállított Trappista sajtok áraiban sem történt változás,

1200-1 300 Ft/kg-os fogyasztói áron lehetett legolcsóbban a termékhez hozzájutni, míg a legdrágább fogyasztó árak változatlanul 1 600-1 700 Ft/kg körül alakultak.

A 20%-os tejföl legalacsonyabb fogyasztói ára némi emelkedést mutatva 550-600 Ft/kg körül mozgott. A félzsíros tehéntúró esetében is emelkedtek az árak, novemberben 800-850 Ft/kg volt a termék legalacsonyabb fogyasztói ára. (Az árak a pár napos szuperakciós árakat nem foglalják magukban.)”

 

A valódi magyar tej mellett szól a kiemelt minőség, amivel a Farmtej rendelkezik!

A valódi magyar tej mellett szól az extra minősítés, amivel a Farmtej rendelkezik!

A valódi magyar tej mellett szól a saját állattenyésztő telep, amivel a Farmtej rendelkezik!

A valódi magyar tej mellett szól a saját tejüzem, ahol előállításra kerülnek Farmtej termékeink!

A Farmtej Kft. csak saját tejből állítja elő saját márkanévvel ellátott termékeit!