betulart-logo

További nyári desszerteket és receptjeiket ismerheti meg cikkünkben. A túrófagyit Farmtej módra, a házi parfé készítést, és a gyümölcsfagylalt receptjét is elsajátíthatja. Készítse el a nyári Farmtej finomságokat tejtermékeinkkel!

Túrófagylalt Farmtej módra


Hozzávalók: 3 dl Farmtej tej, 1,5 dl tejszín, 20 dkg kristálycukor, 1 dkg vaníliás cukor, 20 dkg Farmtej tehéntúró, 4 cl vanílialikőr, 5 dkg mazsola
A Farmtej tejhez hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és felforraljuk. Lehűtjük és belekeverjük az áttört Farmtej túrót, a vanílialikőrt és az áztatott mazsolát. Az edényt váltott hideg vízbe állitjuk és gyakori keveréssel lehűtjük. Ezután mélyhűtőbe tesszük és megdermesztjük. Próbálja ki!

Házi parfé


Hozzávalók: 50 g vaníliás pudingpor (főzős), 20 dkg cukor, 5 dl Farmtej tej, 1 l tejszín, tetszés szerinti ízesítő.
A pudingport és a cukrot egy dl hideg Farmtej tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi, forrásban lévő (4 dl) tejet. Alaposan összekeverjük, pár percre feltesszük a tűzre, hogy alaposan kiforrjon, majd levesszük és kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a jelleget adó anyagot (ez lehet olvasztott csokoládé, fahéj, egy kevés cukorral citromlével pépesre turmixolt gyümölcs stb.), majd jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk. Az így elkészített habos krémet őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk. A megfagyott parfét szeleteljük, és tányéron, egy kis gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk. Próbálja ki!

Gyümölcsfagyi, a nyári finomság


Hozzávalók: vegyes gyümölcsök (lehet fagyasztott is, cseresznye, szilva, málna, szőlő, eper, egres, őszibarack, sárgabarack), 1 banán, méz, őrölt fahéj vagy vaníliadarabkák, szegfűszeg
Az apróra vágott gyümölcsöt összekeverjük a fűszerekkel és a mézzel, összeturmixoljuk, majd berakjuk a fagyasztóba. Fagyasztás után is ledarálhatjuk gépi darálóval. Külsőre olyan masszát kapunk, mint az igazi fagyi.

(Felhasznált forrás: mindmegette.hu )