betulart-logo

A Farmtej Kft. tejtermékeivel az iskolatej program keretében sok diák egészséges táplálkozásához járul hozzá, önkormányzati partnerein keresztül. Megrendelőink, önkormányzati partnereink számára kívánunk az alábbi iskolatej program támogatásról szóló MVH közleménnyel szerződéses kapcsolataink szolgálatára állni.


Az intézkedés célja

„ Az intézkedés célja az önkormányzatok, központi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak, magánszemélyek és a közoktatási intézmények egyéb fenntartói által az óvodai nevelésben résztvevő óvodások, valamint az alapfokú nevelés-oktatásban résztvevő általános iskolások, illetve a középfokú nevelés-oktatásban résztvevő szak-és középiskolai tanulók meghatározott kategóriájú és adott mennyiségű tejjel és/vagy tejtermékkel történő ellátása. 

A támogatás jogosultja

A támogatást a közoktatási intézmények, így az óvodai nevelést ellátó óvodák, valamint az iskolai nevelési-oktatási feladatokat ellátó általános iskolák (illetve az 1.-8. évfolyamosnak megfelelő korosztályt oktató intézmények, pl. 8 évfolyamos gimnáziumok stb.), illetve a középfokú intézmények fenntartói igényelhetik.

A támogatás mértéke

A fenntartók az igényelhető támogatási mérték tekintetében a székhelyük alapján – a vonatkozó FVM rendelet melléklete szerint – kerülnek besorolásra. A támogatási kategóriákba való besorolás a fenntartó székhelye szerinti önkormányzatnak a mindenkori költségvetési törvény szerinti jövedelemdifferenciálódás mérséklésében év végén elfoglalt pozíciója, valamint az önhibán kívüli hátrányos helyzet figyelembevételével történik.

tejivo2-500

Az FVM rendelet alkalmazásában a támogatás alapja a szerződés szerinti bruttó vételár, de legfeljebb

az I. kategóriájú termékek esetében 27,6 Ft/dl,

a II. kategóriájú termékek esetében 13,2 Ft/dl,

a III. kategóriájú termékek esetében 960 Ft/kg.

A termékkategóriákat az FVM rendelet tartalmazza.

Óvodások és középiskolai tanulók ellátása esetén az iskolatej program lebonyolítása során a bizottsági rendeletbenmeghirdetett közösségi támogatás mértékéig igényelhető támogatás.” ( forrás  www.mvh.gov.hu )

További az MVH oldalán található iskolatej programmal kapcsolatos tájékoztatást ITT olvashat!