betulart-logo

Miért fogyasszon Farmtej terméket?

 

 

 

A tej ősidők óta kiemelkedően fontos tápláléka az emberiségnek.

Már az időszámításunk előtti időből több kontinensen fellelhetők az erre utaló régészeti bizonyítékok, s azóta is töretlen hagyományai vannak az állattartásnak és vele párhuzamosan a tejfogyasztásnak.

Elsősorban a kérődzők tejét fogyasztjuk a legkülönfélébb formában, nyersen vagy feldolgozott állapotban; jellemző azonban, hogy az élelmiszeripar fejlődésével az egyre feldolgozottabb termékek irányába tolódik el a fogyasztás. Ez azzal jár együtt, hogy a tej élettani hatásaiért felelős komponensek mind mennyiségükben, mind minőségükben megváltoznak a különböző termékekben. 

Bizonyos összetevők (pl. a tejzsír) mennyiségét csökkentik a feldolgozás során, másokét viszont növelik, mintegy "hozzáadott értéket" előállítva, elég, ha a kalciummal, fehérjével, vitaminokkal és/vagy ásványi anyagokkal dúsított termékekre, vagy az élő flórás savanyított tejkészítmények esetében a baktériumkultúra hozzáadására gondolunk.

 

A Farmtej termékek is saját gazdaságban tartott holstein - fríz tehenektől származó tejből készült termékek. A tejfeldolgozás is saját tejüzemben történik.

tejivo500

Tegyen az asztalára valódi magyar tejet!


Fogyasszon minden nap hazai Farmtejet!