betulart-logo

A tej és a tejtermékek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek különböző módokon elősegítik szervezeted egészségének megőrzését. Ezek közé a tápanyagok közé tartozik a kalcium, a fehérjék, a D-, A- és B12-vitamin.

A Farmtej tej és a tejtermékek kalciumban gazdagok. Ez a tápanyag nagyon fontos a csontjaid és a fogaid számára. A csontjaid adják a tested vázát, az ő segítségükkel tudsz ülni, állni és mozogni.



Ahogy nősz, a csontjaidnak is nőniük kell. Gyerekkorban és tinédzserként csontjaid gyorsabban nőnek, mint bármikor máskor az életed során. Ahhoz, hogy csontjaink erősek legyenek, sok kalciumot kell fogyasztanunk!

Ezt rendszeres tej- vagy tejtermékfogyasztással lehet elérni, ugyanis ezek a kalciumban leggazdagabb élelmiszerek közé tartoznak.

A fogaid fogzománccal vannak borítva. Ezek a fogaid fehér, kemény részei, amelyeket kinőni látsz az ínyedből. A fogzománc az emberi test legkeményebb anyaga, és elsősorban kalciumból épül fel. Az erős fogzománcréteg nélkül nem tudnál rágózni, almába harapni, vagy akár banánt enni anélkül, hogy fájna a fogad. Ha kalciumban gazdag ételeket és italokat fogyasztasz – például Farmtejet –, biztos lehetsz benne, hogy a fogaid egészségesek és erősek maradnak.

(felhasznált forrás: http://ec.europa.eu/agriculture/drinkitup/toolbox_hu.htm)

Fogyasszon valódi magyar tejet!
Igyon családja naponta Farmtejet!