betulart-logo

A Farmtej a tejtermékek értékes vitamin és ásványianyag-források. A bennük lévő kalcium, az élelmiszerek között legnagyobb mértékben, 90%-ban szívódik fel fiatal és idős szervezetekben egyaránt. 

Miután idős korban a kalciumnak a csontritkulás megelőzésében igen nagy szerepe van, a tejtermékek fogyasztása ebben a korban igen ajánlott. Bár a tejben mintegy tizennégyféle vitamin található, különösebb szerepet pusztán a szervezet B-vitamin ellátásában kap. A legújabb kutatások során a B-vitaminban gazdag tejről kimutatták, hogy védőanyagul szolgál a környezeti ártalmakkal és daganatképződéssel szemben. A tej fő alkotórészei a víz, tejzsír, fehérjék, szénhidrátok és a már említett ásványi anyagok és vitaminok. 

A tejzsír összetétele és könnyű emészthetősége miatt az egyik legértékesebb zsiradékunk, különösen a fiatalok számára. Kevéssé terheli a szervezetet, ezért a gyomor-, a bél-, a máj- és vesebetegségek, valamint epebántalmak esetén mindennél értékesebb. Az iskolatej programokat is azért működtetik Európa szerte, mert kiemelten fontos a fiatal nemzedék tejfogyasztása. 

A tejben háromféle fehérje; kazein, lakalbumin és laktoglobulin található. A kazein a természetben csak a tejben fordul elő, ugyanakkor erre a fehérjére is szükségünk van, így ez már önmagában indokolja a bőséges tejfogyasztást. Továbbá a fiatal szervezetnek a szövetek felépítésében, felnőttkorban pedig az elpusztult sejtek regenerálásában segít. (felhasznált irodalom:www.gourmandnet.hu )

                                                                                                 Fogyasszon valódi magyar tejet!
                                                                                                Igyon családja naponta Farmtejet!